Bruidsjurken voor rijke mensen en dan heb je ons

Joepieee! Ik ben maid of honor!

Yep. En ik ben blij dat ik geen bruidsjurk moet zoeken voor mezelf maar mag meeneuzen met de bruid to be.

Mens, zoooooooveel keuze en vooral : zoooooo duur! Als ik de stof en afwerking bekijk van sommige jurken, dan denk ik dat dit waarschijnlijk een nulleke minder moet kosten maar dat zal dan ik wel weer zijn 🙄

Afspraak met twee bruidszaken vandaag.  In de ene hebben ze al jurken vanaf 800 euro. 800 euro is in hun ogen dus een beperkt budget, daarvoor zullen we waarschijnlijk een jurk in zakdoekstof kunnen kopen 🙄.

In de andere kun je zelfs outletjurken kopen vanaf 350 euro. Klinkt goed toch?

Wij hebben eerlijk gezegd geen van beide prijsklassen gezien of zelfs ter plaatse horen vernoemen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat bruidjes efkes met de handen in het haar zitten om voor een jurk al dan niet meer dan een maandwedde neer te tellen. Wat een geld! 1800 euro: dat is maar liefst 43.200 oude Belgische franken! Sorry, verklaar me maar gierig, maar dat is voor mij heel veel geld!

Mijn eerste huwelijk werd volledig betaald door mijn ouders en schoonouders, eerlijk gesplit in twee waarvan mijn moeder mijn trouwbroekpak kocht voor 200 euro -en daarvoor moest ik haar al heel lief in de ogen kijken- en zijn moeder instond voor de aankoop van zijn trouwkostuum. Toen kostte mijn broekpak 8000 frank, omgerekend 200 euro. En dat was voor mijn moeder met vier kinderen ook al een pak geld.

Vandaag geef ik eerlijk toe dat, mochten mijn twee dochters nu willen trouwen, ik misschien een beperkte bijdrage zou kunnen/willen storten maar zotte kosten zouden dan toch niet aan de orde zijn want een bruidsjurk van pakweg 2000 euro, daar kun je een aanbetaling voor een autolening mee doen en zoveel zaken meer. Een trouwkleed hangt na een dag in de kast te hangen tot het verouderd is. En dan kun je het meegeven in de kledingcontainer…

Ik huwde zelf in augustus van dit jaar voor de tweede keer met als thema Steampunk en, al bij al viel die kledingkeuze niet al te duur uit via internetaankopen en spaarden we twee jaar om een feest met 50 man te kunnen geven. Yep. Voor de prijs van twee trouwjurken had ik een feest met alles erop en eraan.

Nu heeft de bruid zelfs geen jurk van 800 euro gezien, de aangeboden jurken begonnen pas vanaf 1700 euro.

1700 EURO !!! Ben je zot!!!! En het vergt verdomme veel zelfdiscipline om door de vleiende verkoopster niet direct overgehaald te worden om net die duurste aan te trekken, die inderdaad de mooiste is, het beste bij je persoonlijkheid past, blablablabla. En bestellen kost zeker vijf maand tijd dus haast je, rep je, morgen graag ten laatste beslissen!

No pressure!

En na het passen moet je al je gegevens opgeven.Again, no pressure! Foto’s nemen mag niet en gebeurt dus best ‘in den duik’ om redenen die nergens op slaan.

Gelukkig spraken de bruid en ikzelf vooraf af dat we het spelletje gingen meespelen. Zo kon ze passen welk type bruidsjurk haar echt goed staat en dan zoeken  we wel een alternatief online. Tenslotte zijn er dingen die mooi zijn voor minder dan een maandwedde en kan wat ze hiermee uitwint in voor haar interessantere dingen gestoken worden. Good for her!

Geef nu toe, die ezeltjes die geld schijten zijn nog niet geboren en tot dan moeten we allemaal zien rond te komen in ons paradijselijk Belgenlandje waar alleen de rijken in het belastingsparadijs kunnen vertoeven.

Gewone mensen zoals de bruid en ik hebben andere prioriteiten en lenen voor een huwelijk gaat er voor ons los over.

Soit. Het was mijn bedoeling om een dag onder girls te hebben en dat is gelukt. We hebben gelachen, koffie gedronken, een hapje gegeten en gekletst. En de aanzet tot dromen is gezet maar dan met de voetjes op de grond.

Nee. We zijn geen naïeve achttienjarigen meer maar een ding is zeker: het wordt voor haar en haar ventje een onvergetelijke dag waarin ze zal stralen als de mooiste bruid en daar ga ik als ‘maid’ zeker en vast mee voor zorgen, zie!

Vee

 

 

Auteur: vee68

Ik ben nu vooral mezelf, hou van steampunk, motorrijden, creatief bezig zijn met interieur, heb eindelijk weer een boeiend werk en toffe collega’s, verf, olieverf, tandwieltjes en knopen. Mijn 4 shihtzu's zijn mijn 'keppetjes' Mijn gezin gaat altijd voor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kitea

Ontdek de wereld

Athea denkt luidop

Over (het gebrek aan) creativiteit, zelfreflectie en je-weet-wel

HARME BLOGT

marginale blogs van een 74 jarige

Hiking in Belgium

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Katrienity

Op zoek naar kosmos in de chaos

Welkom op deze site

Lees met plezier op onzeblognl en als je iets wil weten kunnen wij daar gemakkelijk even een onderwerp van maken.

tassertief

't Assertief

Fashion emergency

Your emergency, my challenge!

L.M. Sacasas

Technology, Culture, and Ethics

Oleastre

Ons gezinsleven met ADHD

Drawn In

Art • Nature • Exploration

Assertiefjes

Wat bezielt me

ADHD Café Maastricht

Ontmoetingsplek voor jongeren en volwassenen met AD(H)D

%d bloggers liken dit: