Haartoestanden en associaties

Mijn haar moet anders. Om de zoveel tijd moet ik verandering zien. Een nieuwe periode komt eraan dus daar komt de nieuwe Vee!

Maar ik ontzie het om uren bij de kapper te gaan zitten wachten in een omgeving met andere mensen. Enter: kapster aan huis Jessica.

Enkele jaren geleden kwam ze in mijn leven gereden met een in nu vlot geel getransformeerd autootje voorzien van een frappante reclamesticker met de helft van haar frisse gezicht en “hair@home” op (http://kapsterjessica.wixsite.com/kapsteraanhuis).

Een jonge felle deerne om gezellig thuis mee te kletsen over koetjes en kalfjes terwijl mijn haar wordt gedaan. In de ‘inwerktijd’ van de haarkleur gebeurt hier van alles: ik loop rond en neem een koffie, zij smst, ik babbel met mijn ventje en vandaag ontwierpen we via enkele oude ideetjes van mijn ventje een paar gifs voor op de blog en op haar professionele site.

Allemaal tijdens het intrekken van mijn meches. Yep, mijn rode haar heeft nu koperen meches en moet uiteindelijk gaan naar zwart met grijze meches zonder van mij een Cruella de Ville te maken.

Ik zie al waar we naartoe willen, nu nog bij mijn visie blijven….🙄

Ik zie namelijk dingen gemakkelijk voor me.

Ik zie mezelf al als ik oud ben met een lange grijze vlecht over mijn linkerschouder, zonder bril en met fonkelende pretoogjes.

Ik zag de inrichting van mijn te kopen huis al voor me, voordat ik het daadwerkelijk kocht. Decoreren en spullen bijeenzoeken gaat me makkelijk af omdat ik het in mijn hoofd het afgewerkte plaatje zie en dat nadat er al verscheidene opties door mijn hoofd gegaan zijn.

En ik zie morgen een schitterende dag voor me, als maid -lees meid- of honor op trouwjurkjacht met mijn vriendin. Lachen zullen we!

Ze messengerde (=Vee-werkwoord voor berichten versturen met messenger) dat ze een elektrische fiets van een vriendin uitprobeerde,  bleef haken bij het afstappen en met fiets en al in een hondendrol (=lees platweg op zijn West-Vlaams ‘stront’) belandde. Zo veel plaats ernaast, en zij er in.

Dat beeld blijft me zeker tot morgen bij 😂 en alle dagen daarna…

ik zal zelfs moeten oppassen om haar naam niet telkens te verbinden met een welbepaalde geur 😂 want dat is ook zoiets. De associaties beperken zich niet altijd tot het visuele! Typisch bij mij. Met een neustussenschot als het mijne is een rioolgeur nooit veraf, ookal valt er niks te ruiken.

Soit, ik had en heb nog steeds om 21u09 een superproductieve dag  zoals die zich vanochtend al aankondigde in mijn vorige blog en ik zap nu wat van het een naar het ander om naar niks te kijken.

En dat is wat er werkelijk morgen ook van zal blijven hangen, niets.

Laat dat dan morgen weer een zorg minder zijn!

 

Update: zo vrijblijvend wordt het dan toch niet: kinderen van collaborateurs op canvas.

 

Auteur: vee68

Ik ben nu vooral mezelf, hou van steampunk, motorrijden, creatief bezig zijn met interieur, heb eindelijk weer een boeiend werk en toffe collega’s, verf, olieverf, tandwieltjes en knopen. Mijn 4 shihtzu's zijn mijn 'keppetjes' Mijn gezin gaat altijd voor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kitea

Ontdek de wereld

Athea denkt luidop

Over (het gebrek aan) creativiteit, zelfreflectie en je-weet-wel

HARME BLOGT

marginale blogs van een 74 jarige

Hiking in Belgium

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Katrienity

Op zoek naar kosmos in de chaos

Welkom op deze site

Lees met plezier op onzeblognl en als je iets wil weten kunnen wij daar gemakkelijk even een onderwerp van maken.

tassertief

't Assertief

Fashion emergency

Your emergency, my challenge!

L.M. Sacasas

Technology, Culture, and Ethics

Oleastre

Ons gezinsleven met ADHD

Drawn In

Art • Nature • Exploration

Assertiefjes

Wat bezielt me

ADHD Café Maastricht

Ontmoetingsplek voor jongeren en volwassenen met AD(H)D

%d bloggers liken dit: