Techniek werkt beter wel dan niet, anders is biebie voortaan zonder reden foetsjie!

Yep! We zijn vroeg thuis vanmiddag. Dankzij het systeem van opnemen van teveel gewerkte uren op vrijdagmiddag kan ik vroeg thuis zijn maar vandaag was de scanner wel de hoofdoorzaak.

Ik heb best wel veel geduld aan de dag gelegd, al zeg ik het zelf. Als je inventariseert is een scanner heel handig, als ie werkt tenminste…

Drie keer heb ik mijn prehistorische opstelling laptop-scanner (zo’n groot A3-formaatgeval) heropgestart. Eerst was mijn paswoord niet correct (mea culpa in het kwadraat, dat is dus inderdaad MIJN eigen schuld) maar het feit dat mijn laptop na correcte paswoordinvoer minuten nog nodig heeft om op te starten, daarna de scanner niet vindt, ik de boel heropstart, hij de scanner wel vindt totdat ik op het icoontje duw en hij zegt: scanner not connected (Miljaar, alle kabels zitten in!), ik de kabels uittrek, herinsteek, de laptop nog een keer heropstart, de scanner wordt gevonden, de prescan correct verloopt en daarna bij de eigenlijke scan de boel weer crasht, bedenk ik me dat het vrijdag is. En ik doe de laptop toe.

Het is middag, ik heb nog meer dan 4 u over, ik moet eind dit jaar toch ergens anders naartoe tegen mijn zin, ik zit alleen hier en ik heb zin om broodcake te bakken.

Voila! Wat houdt me eigenlijk tegen?

De optelsom is gauw gemaakt: wat zit ik hier in godsnaam alleen te bewijzen met een staaltje techniek dat me heel duidelijk maakt dat het weekend zich aandient, dat het deze namiddag al weekend kan zijn als ik het wil en die toekomst er veel interessanter uitziet?

Gelijk heb ik! Ik heb mijn weekschema met opname van mijn verlof en omplanningen en dergelijke tot eind december mooi op mail gezet en aan mijn chef gemaild met de mededeling dat ik glijuren opneem, nu, en volgende week vrijdag. Duidelijker kan niet.

Wat gaat de grote baas doen als ik voor het eerst in 28 jaar dienst mijn maandurensaldo straks beëindig met een negatief getal?  Mij een standje geven? Eigenlijk wil ik dat wel eens uitproberen! Een tuchtsanctie (what’s in word 🙄)?  Voor alles is het een eerste keer dan zeker? Hoewel ik me afvraag hoe ze dat nog zouden durven overwegen…

Ik werk straks ergens anders en ik werd deze maand al betaald voor het werk dat ik nog moet doen. Dus dat heb ik ook al binnen…

Razend kwaad word ik als ik nadenk over hoe weinig loyauteit betekent en hoe braaf ik altijd geweest ben omdat ik plichtsbewust ben. Ik ben eigenlijke een bange schijter (eigenlijk schijtster) geweest, al die jaren hoewel ze nog durfden beweren dat ik wisselvallig en grillig was en een franke toot heb.

Het levert je uiteindelijk niks op, zulle, behalve frustratie dat je zo’n stom kieken bent geweest.

Dus mijn raad aan mijn kids is: leef niet te strikt volgens andermans regels, dat doen zij zeer zeker niet en je bent de domste als je denkt dat dat je in dank wordt afgenomen! Zie voorbeeld voor je: je domme mamma!

Eigenlijk is het hilarisch triest hoe ik me al heel mijn leven in bochten wring om normaal over te komen en voel dat ik daar nooit in slaag of zal slagen.

En hoe ik dan behandeld werd en weer wordt nadat ik mezelf pijn deed om te voldoen aan wat?

Gedaan! Vanaf nu ga ik op mijn manier werken, leven en profiteren waar ik kan. Dat doen anderen ook en ze komen er rijker en schijnbaar beter uit dan ik. Gebakken lucht verkopen, dat ga ik doen!

Jammer genoeg staat mijn eerlijkheids- en rechtvaardigheidsgevoel me in de weg. Ik ga nog liever dood dan mijn principes te verloochenen, ze zijn mijn enige houvast.

Yep.  Ik ben zo kwaad : ik ben gevormd door alle ‘normale’ regeltjes te proberen volgen waarin steeds meer mensen verzuipen, of zo zie ik het toch. WIE zegt dat iemand beter is dan een ander (lees: ik)? WAAROM ben ik degene die dat klakkeloos geloof?

Soms vind ik me zelf zoooo stom, en dat op 49-jarige leeftijd. Iemand kijkt op een bepaalde manier naar me en ik voel me al geviseerd en wankel.

Allez, positief gezien kan ik nog 32 jaar op mijn NIEUWE manier leven vanaf nu. Dat komt ongeveer in de helft uit want de eerste 15 jaar van mijn leven leefde ik toch al niet bewust, ik herinner me er alleszins bitter weinig van.

En mocht je je afvragen waarom ik 81 word? Dat heb ik van mijn prof Spaans die zei dat ik op 81-jarige leeftijd van de trap zal vallen en sterven. Ik kan daarmee leven!

En de broodpudding gaat NU in de oven, zie!!

Vee

Auteur: vee68

Ik ben nu vooral mezelf, hou van steampunk, motorrijden, creatief bezig zijn met interieur, heb eindelijk weer een boeiend werk en toffe collega’s, verf, olieverf, tandwieltjes en knopen. Mijn 4 shihtzu's zijn mijn 'keppetjes' Mijn gezin gaat altijd voor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kitea

Ontdek de wereld

Athea denkt luidop

Over (het gebrek aan) creativiteit, zelfreflectie en je-weet-wel

HARME BLOGT

marginale blogs van een 74 jarige

Hiking in Belgium

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Katrienity

Op zoek naar kosmos in de chaos

Welkom op deze site

Lees met plezier op onzeblognl en als je iets wil weten kunnen wij daar gemakkelijk even een onderwerp van maken.

tassertief

't Assertief

Fashion emergency

Your emergency, my challenge!

L.M. Sacasas

Technology, Culture, and Ethics

Oleastre

Ons gezinsleven met ADHD

Drawn In

Art • Nature • Exploration

Assertiefjes

Wat bezielt me

ADHD Café Maastricht

Ontmoetingsplek voor jongeren en volwassenen met AD(H)D

%d bloggers liken dit: