Sssst. De trein slaapt…

Het is merkwaardig hoe moe je wordt van slapende mensen. Alsof het besmettelijk is.

Maar ik slaap niet op de trein. Nooit. Ik snurk de hele wagon bijeen dus ik blijf liever wakker. Maar moe ben ik wel, van de stilte, het gewieg, het zonloze landschap.

Soms lijkt alles zo monotoon dat ik er uit wil stappen en eens flink wil staan brullen. Mijn benen doen pijn van in een 90-gradenhoek te zitten. Ik brul niet.

Dat heb ik onder controle. Er is zoiets als een stille overeenkomst ‘fatsoen’ genaamd.

Ver doorgedreven maniakaal fatsoen is etikette. Daar waag ik me niet aan, te veel detail om te onthouden en compleet zinloos als het om mm afstand van de tafelrand of juist geknoopte jassen gaat.

Maar soit. Ik gedraag me en ben me daar ergerlijk bewust van. Hoe geconditioneerd kun je worden.

Vandaag ging moeilijk. Ik maakte fouten, heb mijn kladjes op mijn bureau tig keer gesorteerd om dan weer niet te weten waar ik aan bezig was.

Nu kun je regeltjes aanleren om je e-mail te beheersen maar zo makkelijk als ik het in de cursus vond, zo moeilijk herstel ik de instellingen die ik na de cursus voor mijn gemak instelde en waar ik het nu van op mijn heupen krijg. Niets is logisch van wat ik op mijn scherm zie.

En ik maak fouten. Financieel vandaag. Ik ben geen boekhouder, zei dat ook bij het jobinterview, en bevind me weet in een positie waar ik me schuldig voel.

Mn goeie chef verlaat ons en een nieuwe zal maar beter even goed zijn want ik ben een warhoofd en wil niet daarop afgerekend worden door een ‘vers’ iemand.

Faalangst! Nog altijd.

Vee toch, schaap. T is voor je hele leven, dat getwijfel. Accepteer dat gewoon.

Yep. Ondertussen zijn mijn ogen moe.

Op weg naar mijn lenzen… t zal vlot gaan, ik voel het!

🙄vee

Auteur: vee68

Ik ben nu vooral mezelf, hou van steampunk, motorrijden, creatief bezig zijn met interieur, heb eindelijk weer een boeiend werk en toffe collega’s, verf, olieverf, tandwieltjes en knopen. Mijn 4 shihtzu's zijn mijn 'keppetjes' Mijn gezin gaat altijd voor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s