Koud heh!

Ik stap buiten om mijn voorruit te ontdooien. Yep. Met een kannetje heet water.

Ik weet het, tegen alle advies in doe ik het nog zo. En neen, niet rechtstreeks op het glas, zo dom ben ik ook weer niet maar het is en blijft de snelste manier. Punt.

Trouwens met zo’ n antivriesspuit blijf je bezig en als het dan weer minder koud is zie je de viezigheid nog op het glas zitten.

Nu, dit ritueel duurt zolang er water in mijn kannetje zit. En daarna haast ik me weer de warmte in.

Gisteren kwam mijn schoonbroer aan de gaskachel werken. Ik beweer al vijf jaar dat ik gas ruik, het is eindelijk bevestigd en meer nog, er wordt iets aan gedaan! Jippie!

Geluk zit in geloofd worden ook.

Warmte, koude, het heeft iets inherent romantisch. De koude buiten doet me de warmte beter appreciëren en ik zie mezelf dan weer, zoals jaren geleden, buiten in de sneeuw onder een deken in een schommelstoel zitten.

Een blijvend romantisch moment, al was het tijdens de verkering met mijn ex. Sommige zaken associëren nu eenmaal gevoel met momenten. En ik ben gelukkig dat dit zo is. Het is niet omdat je uiteen groeit dat die momenten er niet waren.

Digitaal toont het dashboard van mijn auto -2,5 graden aan.

Koud heh, zegt Peter op MNM.

Ja, maar wel droog en zo heb ik het het liefst. Cruisen terwijl de adem die je uitademt binnenin de auto voor even zichtbaar is, als de stoom uit een locomotief…

De tijd vandaag is iets raars. Mijn wekker stond om 5u15 en om 4u15 werd ik wakker en heb me echt gedraaid met de woorden ‘Jippie, nog een zalig uur in bed!’. Dat uur leek me toen lang.

Toen de wekker afliep had ik het gevoel dat dat uur toch te kort was en ik bleef 10 minuten langer liggen.

Op de digitale klok stond beneden plots 6u. Eventjes was ik in paniek. Die klok past zich normaal automatisch aan en MOET dus de juiste zijn!

Om een of andere reden liep die echter een half uur voor, deze morgen. Mijn gsm gaf de juiste tijd aan, net dezelfde als die op de digicorder. Maar, hoewel de meerderheid van de klokken die tijd aangaven, bleef ik in de twijfel hangen, at ik sneller, kleedde ik me in een mum van tijd aan…

Mijn schat zegt dat het aardmagnetisch veld aan het veranderen is, dat straks de polen de polen niet meer zijn. Ik geloof hem.

“Voorspelling van de maya’s, omkering polen is in het verleden al gebeurd. Dieren passen zich aan, apparatuur niet. FAIL 🤔”

Het was pas toen ik in de wagen zat en de stem van Peter van de Veire hoorde zeggen dat het 6u00 was en tijd voor Chaima Say Say met het nieuws, dat de rust over me kwam.

Ik blijf me verwonderen over het feit dat mijn innerlijke tijd af te meten zou vallen op klokken, afhankelijk is van klokken ook.

Mijn innerlijke tijd is helemaal niet zo gelijkmatig op te delen, het is meer een tijdselastiek die de ene keer korter en de andere keer langer is dan wat de klok aangeeft.

Yep, Harme, tijd houdt me bezig. En gaat ook soms achteloos aan me voorbij.

Thx voor de inspiratie!

Vee

Auteur: vee68

Ik ben nu vooral mezelf, hou van steampunk, motorrijden, creatief bezig zijn met interieur, heb eindelijk weer een boeiend werk en toffe collega’s, verf, olieverf, tandwieltjes en knopen. Mijn 4 shihtzu's zijn mijn 'keppetjes' Mijn gezin gaat altijd voor.

3 gedachten over “Koud heh!”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kitea

Ontdek de wereld

Athea denkt luidop

Over (het gebrek aan) creativiteit, zelfreflectie en je-weet-wel

HARME BLOGT

marginale blogs van een 74 jarige

Hiking in Belgium

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Katrienity

Op zoek naar kosmos in de chaos

Welkom op deze site

Lees met plezier op onzeblognl en als je iets wil weten kunnen wij daar gemakkelijk even een onderwerp van maken.

tassertief

't Assertief

Fashion emergency

Your emergency, my challenge!

L.M. Sacasas

Technology, Culture, and Ethics

Oleastre

Ons gezinsleven met ADHD

Drawn In

Art • Nature • Exploration

Assertiefjes

Wat bezielt me

ADHD Café Maastricht

Ontmoetingsplek voor jongeren en volwassenen met AD(H)D

%d bloggers liken dit: