De voorbereiding

Nothing waisted

Het is sterker dan mezelf, dus heb ik vandaag bij het laatste boodschappenlijstje voor het gezinsmoment morgen nog een klein kadootje meegenomen voor mijn vier dochters.

Ik denk dat ik alles heb voor morgenavond, en meer. Maar het is bij ons, zoals mijn schat zegt, nooit geen ‘weggesmeten’ geld.

Er is genoeg eten want als er iets is waar we niet op besparen dan is het dat wel. Alles wat over is wordt de komende dagen verorberd in een ‘variatie op’ en wat kan ingevroren worden wordt in porties in de vriezer bewaard of wordt meegegeven aan een van de genodigden die morgen niet kan koken.

Ingrediënten

Yep, zowel mijn ventje als ikzelf zijn zo groot gebracht: eten weggooien is zonde als er zoveel mensen zijn die er geen of onvoldoende hebben.

En ik heb een missie. Morgen gaat iedereen, willens nillens, groenten eten. Er komt bij de hoofdschotel zowaar een hele bloemkool, babywortelen en voor de zoetebekjes gebakken witlof en peren met bessenconfituur op tafel.

Fruit is er ook voor wie fruit wil in de vorm van meloen met ham en op vraag van iedereen is mijn Maredsoussoep weer van de partij.

Daar zal er geen van over zijn, dat kan ik nu al garanderen.

Ik zie er naar uit. Na de scheiding nu zes jaar terug had ik nooit gedacht in deze familievorm te kunnen feesten. Het gezinsgevoel kwam er pas weer vorig oudejaar en het wordt steeds beter en dat heb ik vooral aan mijn dochters te danken.

Morgenavond zijn 3 van de vier jonge koppels aanwezig, samen met mijn ventje en jawel, mijn ex-man, ondertussen op zijn gemak in deze constellatie.

Ik heb echt het idee dat het is wat het moet zijn, een stabiele basis voor de kids en een gelukkiger leven voor alle volwassenen.

Yep. Soms kan ik daar zo dankbaar voor zijn dat in het universum zaken goed op zijn plek vallen en bij mij gaat dat redelijk vlot, raar maar waar.

Zo lang je wederzijds respect toont voor wie iemand is, is een vorm van samenleven mogelijk. Ik geloof daar heel sterk in. En als mensen hardnekkig zeggen dat iets niet kan ben ik de eerste om het toch te proberen en te bewijzen dat ‘waar een wil is, is een weg’ geen hol cliché is.

Er is altijd een keuze die bij jouw eigenheid past want dat moet ook zo zijn, je hebt maar 1 leven en dan nog weet je niet hoe lang dat leven zal duren.

So, in the spirit of Xmas wens ik iedereen het beste van zijn/haar capaciteiten toe en een onwrikbaar geloof in zichzelf.

Hoor mij, ik ben aan de preek! Ik heb heus de waarheid niet in pacht maar als ik het vaak genoeg zeg, groeit wel de overtuiging dat het kan!

Zo ben ik dan weer😂.

Vee<<<<<<<<<
p>

Auteur: vee68

Ik ben nu vooral mezelf, hou van steampunk, motorrijden, creatief bezig zijn met interieur, heb eindelijk weer een boeiend werk en toffe collega’s, verf, olieverf, tandwieltjes en knopen. Mijn 4 shihtzu's zijn mijn 'keppetjes' Mijn gezin gaat altijd voor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s