100 miljoen

Money makes the world go around, blijkbaar

Marc Coucke kocht Anderlecht! Voor 100 miljoen wordt vermeld. Hoeveel personen zitten in de Anderlechtorganisatie? Per kop is dat hoeveel?

Ik heb bewust niets met voetbal en ik kan geen grasmat meer zien maar over dit nieuws wil ik toch eens mijn hersenen pijnigen.

Mijn anti-voetbalgevoel is heel sterk en kwam er door een overdosis aan mini- en gewoon voetbal beoefend door zowel mijn twee broers als mijn vader (die eventjes ook lokaal trainer was), talloze nonkels en neefjes en mijn fanatieke voetbalsupporter-ma.

Wat had ik een hekel aan zondagen naast het voetbalveld waar mijn moeder net niet over de betonplaten sprong. Ik schaamde mij voor haar scheldtirades want die gingen er soms zo ver over…

En toen ik “liefwaardig” geacht werd en te lang bleef thuiszitten omdat ik geen zin had in een lief probeerde ze mij weer mee te tronen naar het rijk der ‘knappe’ voetballers zodat ik zeker ‘van ‘t straat zou geraken’. 🙄

Nope! Geen voetballer voor mij, trainingen, matches, kantines nadien, een penetrerende zweetgeur en tombola’s en een eeuwigdraaiende wasmachine? Neen, dank u.

Het zei me allemaal niks behalve vooral dat voetbal veelal letsels impliceerde: kruisbandscheuringen, verzwikkingen… en meer schoenen aan de haak dan op het veld.

Maar nu is daar het ‘heet-van-de-naald-‘nieuws over Marc Coucke, eigenaar van KV Oostende EN nu ook Anderlecht.

Money<

Op papier kan dit niet, voorzitter zijn van twee ploegen die tegen mekaar kunnen uitkomen in een derby maar ook daar is er al een achterpoortje (typisch België) geopperd : geef de ene club op papier aan je vrouw voor de Kerst! Het is al gebeurd en het kan!

Maar waar ik me eerder zorgen om maak is dat de Couckemiljoenen overal in gaan zitten. Onderhuids onderhandeld, komt hij plots bovendrijven. gehaaid vind ik dat.

Hij mag dan een ondernemer zijn maar ik krijg de kriebels van een ‘Couckje’ hier en een ‘Couckje’ daar (o.a. ook zijn vinger in de Durbuypap),  temeer daar het allemaal onschuldig lijkt maar het wel om miljoenen gaat. Ergens gaat er bij mij dan een belletje rinkelen, intuïtief.

TRINGELING!

Alhoewel Coucke koopt met een Richard Branson-allure kan hij mij persoonlijk ook niet bekoren.

Ergens zou ik nog geen pen kopen van Coucke terwijl ik Branson wel graag eens in the flesh zou willen ontmoeten. Misschien gaat het om het Kerstmancharisma wat bij Branson overtuigend aanwezig is.

Van hem verwacht je dat, Coucke daarentegen wil ik bijna altijd adviseren om eens een goede shampoo te gebruiken.

Het is een indruk.

Anderlecht, en dat vind ik dan wel weer, behoort toe aan een Brusselse ket gezien de ligging en niet aan een West-Vlaming.  Het wringt.

En een voetbalploeg als KV Oostende eerst bestempelen als je favoriete club om dan een andere aan te kopen vind ik ook niet direct geloofwaardig, hoewel Oostende dat nooit echt zal uitspreken omwille van de centen die ze toch nodig hebben en niet kwijt willen.

En dan moet je settelen want blijkbaar is zijn liefde voor KV Oostende niet exclusief.

Soit, het is wat het is zeker? 🙄 Ik moet het me niet aantrekken, het is maar voetbal!

Vee

Auteur: vee68

Ik ben nu vooral mezelf, hou van steampunk, motorrijden, creatief bezig zijn met interieur, heb eindelijk weer een boeiend werk en toffe collega’s, verf, olieverf, tandwieltjes en knopen. Mijn 4 shihtzu's zijn mijn 'keppetjes' Mijn gezin gaat altijd voor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kitea

Ontdek de wereld

Athea denkt luidop

Over (het gebrek aan) creativiteit, zelfreflectie en je-weet-wel

HARME BLOGT

marginale blogs van een 74 jarige

Hiking in Belgium

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Katrienity

Op zoek naar kosmos in de chaos

Welkom op deze site

Lees met plezier op onzeblognl en als je iets wil weten kunnen wij daar gemakkelijk even een onderwerp van maken.

tassertief

't Assertief

Fashion emergency

Your emergency, my challenge!

L.M. Sacasas

Technology, Culture, and Ethics

Oleastre

Ons gezinsleven met ADHD

Drawn In

Art • Nature • Exploration

Assertiefjes

Wat bezielt me

ADHD Café Maastricht

Ontmoetingsplek voor jongeren en volwassenen met AD(H)D

%d bloggers liken dit: