Lachen met het team

Vandaag ga ik op teamdag met de collega’s, d.i. de  collega’s van mijn team hoewel ik niet tot hun dienst behoor… Klein detail maar toch groot voor mij.

Yep. Ik kan het niet geloven dat er al een jaar weg is. Ik heb me geamuseerd, gejeund in mijn job en zoveel leuke mensen leren kennen. Een voor een uniek in hun zijn en grappig.

Waarom ik hier zo de nadruk op leg? Omdat ik dankzij hen de job van mijn leven beleef. Elke dag vriendelijkheid en acceptatie, elke dag samenwerken voor eenzelfde doel. En het doet zo’n deugd dat echt te mogen ervaren na zoveel geswitch en gedoe. Het geeft zo veel energie als je je nuttig voelt en ik zou mijn arm geven mocht ik kunnen blijven (hoewel dat dan wel moeilijk werken zou worden 😂 – ik zie me weer letterlijk bezig! 😂).

Daarom, ook al giet het emmers water, ik zie er naar uit. En we zullen lachen, dat is zeker, gezien we een lachtherapie op het programma hebben staan.

Ik lach sowieso veel, heb gisteren aan de telefoon tranen met tuiten gelachen met iemand die net een borstamputatie achter de rug heeft en aan de chemo is.

Humor, mijn lijm voor alles. In plaats van ieder negatief woord uit een zin te puren, kies ik nu al geruime tijd om het anders te doen. Zwarte humor, platte humor, galgenhumor… ik smaak ze allemaal.

ik kom uit een streek waar beschrijvingen te maken hebben met alles wat rond uitwerpselen draait.

Als West-Vlaamse kun je daar echt niet onderuit. Ik heb er al uitgezien als een bescheten dakvenster (=er ongelukkig uitzien),  een scheet in ne netzak beleefd (=iets zonder al te veel inhoud), het is strontweer vandaag en het is heel vaak een ‘bescheten bedoening’ als je ergens aankomt.

Hoe intelligent ‘beschaafde’ mensen ook doen, de meest lachwekkende humor is deze van de gewone mens, uit de dagelijkse praktijk.

Zoals ik het bezie: iedereen moet naar het toilet, ook de Koning, hoeveel protocol hij er ook aanhangt. Hij is net als wij.

En ik heb het geluk dat mijn familie stikt van de moppentappers. Een oudejaar vieren is hele pinten nieuw bloed vergaren. Mijn broer: een vat vol moppen. Mijn neven: idem, aan de lopende band. Mijn ene neef vult er tweejaarlijks meerdere zalen mee en test de grappen ondertussen uit op familie. Lachen is schering en inslag bij ons en dat is goed, tussen alle negatieve media en gebeurtenissen door.

En hoewel het soms ‘ongepast’ lijkt, buigt humor een pijnlijke situatie vaak om tot hilarische toestanden, ookal begrijpt een buitenstaander niet waar je het over hebt.

Een ding, ikzelf onthou geen moppen, wat op zich dan weer ook niet zo erg is. Iedere mop kan meerdere keren aan mij worden verteld en ik vind dat altijd grappig. Jezelf relativeren is ook humor.

Dus, team, here I come! Het wordt een lachdag!

Vee

Auteur: vee68

Ik ben nu vooral mezelf, hou van steampunk, motorrijden, creatief bezig zijn met interieur, heb eindelijk weer een boeiend werk en toffe collega’s, verf, olieverf, tandwieltjes en knopen. Mijn 4 shihtzu's zijn mijn 'keppetjes' Mijn gezin gaat altijd voor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kitea

Ontdek de wereld

Athea denkt luidop

Over (het gebrek aan) creativiteit, zelfreflectie en je-weet-wel

HARME BLOGT

marginale blogs van een 74 jarige

Hiking in Belgium

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Katrienity

Op zoek naar kosmos in de chaos

Welkom op deze site

Lees met plezier op onzeblognl en als je iets wil weten kunnen wij daar gemakkelijk even een onderwerp van maken.

tassertief

't Assertief

Fashion emergency

Your emergency, my challenge!

L.M. Sacasas

Technology, Culture, and Ethics

Oleastre

Ons gezinsleven met ADHD

Drawn In

Art • Nature • Exploration

Assertiefjes

Wat bezielt me

ADHD Café Maastricht

Ontmoetingsplek voor jongeren en volwassenen met AD(H)D

%d bloggers liken dit: