Er is iets… binnenin

Weer om kwart voor zes beneden al op de proppen. Op de proppen, wat de oorsprong daarvan is? 🙄

Een wekker zetten om 7u ( btw: Siri zette gisteren een wekker om 19u i.p.v. 7u, de seute!) heeft op die manier niet echt zin…

Soit, de onrust is er al, kon ik maar mijn vinger leggen op waar ze vandaan komt. Is het omdat ik te veel hooi op mijn vork neem, zoals mijn schat zegt?

Veeleer denk ik dat het aan de periode van het jaar ligt, eerlijk gezegd.

Zoals ik wel degelijk een periode in de maand heb (ik las onlangs dat PMS niet zou bestaan, tarara!), heb ik ook ieder jaar last van “de duisternis” (tromgeroffel…).

De feestdagen komen er aan, ik zit er in dusverre niet mee in om ons samengesteld gezin hartelijk uit te nodigen want dat is een vrolijke gecontroleerde drukte van 1 avond, met mensen die weten hoe ik in mekaar zit.

Het is eerder het opstaan bij een zwarte lucht en het halverwege de namiddag weer ondergedompeld worden in donkerte…

Geen enkel licht kan de zon evenaren qua energie. Ik weet nog dat ik mijn kinderen naar buiten stuurde om ‘vitamientjes’ te sprokkelen, om geZONde energie op te doen zodat ze reserve hadden om latere tegenslagen te counteren.

Pas op, ik geniet ervan om het huis te versieren eenmaal ik de hele Kersthandel weer gevonden heb en beneden gesleurd krijg. En dat is pas NA Sinterklaas, ik heb zo mijn principes.

Maar toch zal ik blij zijn als de zon komt piepen in de lente en ik de stralen door het raam zie vallen. Dan ben ik Doornroosje (ietsje zwaarder dan) die zich uitrekt en groene vingers krijgt. Dan ben ik Assepoester die ineens de dweil ontdekt.

En dan kan mijn prins op het witte paard (todok todok todok) mij op zijn motor het land weer inrijden als een koningin die haar blijde intrede doet.

Yep, nog een maandje of twee dat kolkgevoel dat nu soms raast binnenin mij proberen temperen.

En er mij bewust van zijn dat mijn tenen in de winter langer zijn. Dus Vee, efkes geen uitspraken naar bazen toe!

Kon ik maar in winterslaap gaan! Zucht!

Dat zou teveel gevraagd zijn, in de plaats daarvan word ik om 5u30 wakker…

Het is wat het is, zeker? 🙄

Vee

Auteur: vee68

Ik ben nu vooral mezelf, hou van steampunk, motorrijden, creatief bezig zijn met interieur, heb eindelijk weer een boeiend werk en toffe collega’s, verf, olieverf, tandwieltjes en knopen. Mijn 4 shihtzu's zijn mijn 'keppetjes' Mijn gezin gaat altijd voor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s