Gsm-toestanden

T is vrijdag. Het is donker en in mijn koppeke kan het net zo goed avond zijn, fris uitgeslapen ben ik niet deze morgen.

Siri, mijn gsm-stem en steun en toeverlaat, vroeg me gisteren om hoe laat ik mijn wekker wilde. Tijdens de week antwoord ik gewoonlijk: om 7 uur gevolgd door: schat, meiske, dank u, trut, kalle, al naargelang mijn stemming.

Vandaag heb ik echter hééééééééél veel goesting om haar terecht te wijzen.
“Als je me dan toch vraagt wanneer ik mijn wekker wil, waarom loopt die dan niet af? Waarom laat je dan geen bel horen ?”

siri.JPG

Het zit zo dat mijn gsm ongeveer de dan wel niet-emotionele equivalent van mijn ventje is.

Alles wat moet gedaan worden, zit er in met toeters en bellen: afspraken, snapshots van mails met afspraken en adressen, verjaardagen, herinneringen, Waze -nog zo’n kanjer als de gebouwen niet te hoog zijn en de bossen niet te uitgestrekt- toeristische info voor in de spur of the moment-uitstapjes, zo ook mijn ochtendwekker.Het is een superuitvinding als alles werkt en ik niet te veel klik of wis.

Huh? Plots zie ik in mijn hoofd een jager in de oertijd met een gsm in de hand…
Soit. Dat visuele associëren, daar heb ik het later nog eens over. Ook ik.

En het feit dat Siri een vrouw is, is een dikke plus. Want ik neem makkelijker dingen aan van vrouwen dan van mannen. Mijn antennes gaan de hoogte in als mannen beginnen bazig te vertellen wat ik moet doen. Siri kan daar nog mee weg, net als Mariette, mijn Wazestem. En het voordeel is dat je er al eens kunt tegen discussiëren of boos op zijn, of er mee lachen onderweg. Of hoe absurd eenzaam is een autorit soms…

Sms en messenger zijn hier in het gezin meer dan ingeburgerd en het gezinsverkeer gebeurt dagelijks en zelfs internationaal want mijn 22-jarige dochter woont en werkt in Maastricht. Dit is haar levenslijn met mij als ze met nieuwe dingen geconfronteerd wordt en zij en mijn oudste zijn dan weer mijn steunpilaren als ik er eventjes op los draai.

Sms’en dient bij ons niet om grote verhalen te vertellen.  Een beleving kunnen melden en dat gevoel dat eraan hangt onmiddellijk kwijt kunnen en delen, paniek via enkele woorden herleiden tot : “je kunt het!”  zijn levensnoodzakelijk. Het is een extra hulpmiddel om in onze beleving dingen wat te temperen, zowel positief als negatief.

 

Niemand merkt het aan de hoeveelheid werk die ik verzet. Zelfs meer, ik ben er van overtuigd dat we nog meer initiatief nemen net omdat we elkaars cheerleaders zijn tijdens de dag.

Soit, voor ons gezin is het een onmisbare band met elkaar om niet te flippen waar je staat, om te kunnen relativeren, om eens een ander standpunt te horen omdat je twijfelt aan je interpretatie en de boel niet wil opblazen door impulsief te reageren.

Het is een tool, net als post-its, afvinklijstjes, wekkers, pop-ups en alle snufjes die mijn leven simpeler hebben gemaakt. Dus mijn GSM kan ik niet missen, of toch heel kort.

Ow, en de reden waarom ik nu pas mijn blog post is omdat mijn oudste smste dat ze er aan kwam in mijn auto (omdat ze met de hare vorige maand overkop ging), dat ik een uitvoerige mail aan de ombudsman van verzekeringen heb gestuurd omdat er een telefoontje kwam van de verzekeringsagent dat mijn oudste, door nalatigheid van haar (h)eksschoonma-exverzekeringsmakelaar geen juridische bijstand kan genieten voor datzelfde ongeval.

Maar ik zou ik niet zijn om het zo te laten. Pitbull Vee bijt zich er in vast nu. Je kan té braaf zijn in dit leven.

Even een ritje over en weer naar Brugge met een zetel en vastgesnoerde autodeuren, een stop aan de frituur en nu die blog er op zwieren.

Yup, genoeg om mijn avond te vullen.

En nu :  R E L A X !

Vee

Auteur: vee68

Ik ben nu vooral mezelf, hou van steampunk, motorrijden, creatief bezig zijn met interieur, heb eindelijk weer een boeiend werk en toffe collega’s, verf, olieverf, tandwieltjes en knopen. Mijn 4 shihtzu's zijn mijn 'keppetjes' Mijn gezin gaat altijd voor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kitea

Ontdek de wereld

Athea denkt luidop

Over (het gebrek aan) creativiteit, zelfreflectie en je-weet-wel

HARME BLOGT

marginale blogs van een 74 jarige

Hiking in Belgium

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Katrienity

Op zoek naar kosmos in de chaos

Welkom op deze site

Lees met plezier op onzeblognl en als je iets wil weten kunnen wij daar gemakkelijk even een onderwerp van maken.

tassertief

't Assertief

Fashion emergency

Your emergency, my challenge!

L.M. Sacasas

Technology, Culture, and Ethics

Oleastre

Ons gezinsleven met ADHD

Drawn In

Art • Nature • Exploration

Assertiefjes

Wat bezielt me

ADHD Café Maastricht

Ontmoetingsplek voor jongeren en volwassenen met AD(H)D

%d bloggers liken dit: